Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 12. julij 2021

Tabor v Dutovljah, sobota, 10. 7. 2021

Dan se je začel z odhodom na sprehod, ki so se ga udeležili različni stanovalci, nekateri tudi iz varovanega oddelka. Stanovalce tega oddelka si vsak dan zelo želimo čim več vključiti v naše vsakodnevne aktivnosti. Odšli smo na daljši in krajši sprehod. Daljšega je vodil stanovalec varovanega oddelka, ki pozna veliko različnih zanimivih sprehajalnih poti v okolici zavoda.

Stanovalce varovanega oddelka smo vključili ta dan tudi v druge aktivnosti. Na igrišču smo organizirali igranje košarke in badmintona, ki smo ga igrali mi ter vsi stanovalci, ki so se v igre želeli vključiti.

Dodatni letnik je z stanovalci izvajal analize tveganja ter osebne načrte. Osebno načrtovanje je zelo velika odgovornost, saj vanje stanovalci zapišejo same za njih zelo pomembne teme, ki ne smejo ostati le na papirju, temveč se mora načrt tudi začeti izvajati. Ne glede na to, ali je tema za nas velika ali majhna, je stanovalcem pomembna, zato to prinese veliko odgovornost, ki jo moramo čim bolj učinkovito opraviti za dobro stanovalcev.

V popoldanskem času je Darja skupaj s Petro in Aljažem obiskala bivalne skupine. Stanovalci so jih zelo lepo sprejeli. Tudi njih bomo poskušali čim bolj udeležiti v aktivnosti, ki jih želijo delat z nami, saj je pomembno, da vključimo vse uporabnike, ne le tiste v zavodu. Glavno je, da se družimo ter skupaj ustvarimo tabor.

Na koncu dneva smo se bili vsi izmučeni, vendar pa se nam je zdel dan dober, poln aktivnosti, ki so smiselne za stanovalce.

Zadnja stvar ta dan je bila večerna skupščina, ki smo si jo organizirali z namenom reflektiranja dogodkov, ki so se nam zgodili čez dan. Za marsikaterega od nas je tabor velika ter še posebej nova izkušnja. Zato je pomembno, da se o naših občutkih (tako dobrih kot slabih) lahko pogovorimo v skupini in jih tako skupaj razrešimo. Stvari, ki jih izkusimo na taboru, so lahko težke, zato je pomembno, da nismo sami.

Veliko nas je menilo, da nas je dan zelo izmučil, vendar pa smo vsi uživali v druženju s stanovalci. Zdelo se nam je, da so današnje aktivnosti imele veliko več smisla kot dan pred tem, saj so bile uporabne za stanovalce (na primer Sara, ki je stanovalca učila, kako se uporablja računalnik, saj si je to zelo želel).

Ni komentarjev:

Objavite komentar