Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 12. julij 2021

Tabor v Dutovljah, nedelja, 11. 7. 2021

Tako kot prejšnji dan smo tudi nedeljo začeli s sprehodi. Več študentov je omenilo, da so danes začutili popolnoma drugačno vzdušje na varovanem oddelku. Morda je bilo to zaradi novih aktivnosti, ki smo jih uvedli, morda zaradi novih ljudi, ki so prišli in razbili monotonost, morda pa kaj drugega.

V popoldanskem času smo na varovanem oddelku igrali šah. Tudi sami so izrazili, da bi radi videli, da pridemo še večkrat ter organiziramo še kakšen sprehod več. Ker so jim sprehodi res všeč in so jim zelo pomembni, jih bomo organizirali vsako jutro.

Pred kosilom smo izvedli predstavitve analiz tveganj, po kosilu pa še predstavitev osebnih načrtov. Predstavitve so trajale kar nekaj časa, seveda pa so se jih lahko udeležili tudi stanovalci.

Dan je bil za vse kar težak. Veliko časa smo preživeli na najrazličnejših skupščinah in sestankih, česar pa nismo navajeni. Skupaj smo se odločili, da bomo zdaj, ko so študenti dodatnega letnika odšli in nas je ostalo le manjše število, manj delali v skupinah in več skupaj s stanovalci – manj sestankov, več z ljudmi. Da bi pospešili izvajanje osebnih načrtov, ki smo jih do zdaj že uspeli zapisati, namreč že v času tabora izvajamo tisto, kar lahko, da bi stanovalci nekatere cilje dosegli že do konca tedna. Recimo, z nekom, ki si želi športat, športamo; z nekom smo pospravili omaro; z nekom urejamo telefon, ...

Na koncu dneva smo ponovno imeli sestanek o dogajanju ter načrtovanju naslednjega dne. Vsi smo mnenja, da nas je dan, ne glede na ali pa prav zaradi nenehnega sedenja in sestankovanja, zelo izmučil.

Skupaj z nekaterimi stanovalci smo se dogovarjali za urnik za naslednji dan, saj tako mi kot tudi stanovalci potrebujemo vsaj malo bolj organiziran urnik. Stanovalcem bo to pomagalo, saj bodo lahko vsak dan vedeli, kdaj naj se nam pridružijo na aktivnostih in se jih bodo zato lažje udeležili. Seveda bomo skozi dan počeli morda tudi stvari, ki niso na seznamu in jih stanovalci potrebujejo, saj smo vendarle tukaj za njih. Še vedno pa nam bo urnik pomagal ohraniti nekakšno organiziranost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar