Skupno število ogledov strani

ponedeljek, 12. julij 2021

Tabor v Dutovljah, petek, 9. 7. 2021

V petek zjutraj smo začeli s taborom dezinstitucionalizacije v socialnovarstvenem zavodu Dom na Krasu v Dutovljah, kjer bomo preživeli en teden. Za dobrodošlico so nas pričakali nasmejani stanovalci, ki so bili veseli novih obrazov. Ko smo odložili prtljago, smo si v parku uredili prostor za skupščine, ki jih bomo imeli čez teden. Veliko se bo dogajalo in skupščine in podobna srečanja bodo kar pomembna.

Dan je potekal zelo umirjeno, večinoma v duhu organizacije tabora. Sestali smo se s strokovno vodjo zavoda, Vesno Zorc, in se dogovorili o osnovnih pravilih tabora ter izvajanju različnih aktivnosti. Zelo si prizadevamo, da v aktivnosti vključimo tudi stanovalce varovanega oddelka, kar zahteva še bolj natančno organizacijo.

Po kosilu smo si pripravili šotore. V popoldanskem času se nam je pridružil še dodatni letnik, s katerim smo imeli uvodno skupščino o nalogah, ki jih moramo izvesti čez konec tedna. Pridružila se nam je tudi vodja projekta »Doma na Krasu«, Urška Sorta Kovač, in nam predstavila projekt, cilje, namen in trenutno stanje procesa preobrazbe zavoda.

Šele ko se je stemnilo, smo imeli čas, da smo si uredili prostore za spanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar